2016

LIIKETULOS KÄÄNTYI
POSITIIVISEKSI
Lue lisää raportointikokonaisuudestamme, joka sisältää liiketoimintakatsauksen, talouskatsauksen, hallinnointiselvityksen ja yhteiskuntavastuun katsauksen.

 1. №1 source of inspiration for modern urban life


  Vuosi 2016

  Lataa PDF
 2. 2016 Tilinpäätös


  Talous

  Lataa PDF
 3. 2016 Hallinnointi


  Hallinnointi

  Lataa PDF

 4. Yhteiskuntavastuu

AVAINLUKUJA

 • Liikevaihto milj. euroa 1303 1435 (2015)
 • Liiketulos */ milj. euroa 20,2 -28,5 (2015) *Oikaistu
 • Liikevaihto yksiköittäin
  Lindex 50%
  Stockmann
  Retail
  45%
  Real
  Estate
  5%
 • Liikevaihto markkina-alueittain
  Suomi 45%
  Ruotsi & Norja 41%
  Baltia, Venäjä ja muut maat 14%

Stockmann-konsernin oikaistu liiketulos vuonna 2016 kasvoi 48,7 miljoonaa euroa ja oli 20,2 miljoonaa euroa (-28,5 miljoonaa euroa). Toiminnan kustannukset pienenivät yli 65 miljoonaa euroa ja paransivat tulosta liikevaihdon laskusta huolimatta. Konserni saavutti positiivisen liiketuloksen kahden vuoden raskaiden tappioiden jälkeen.

Toimitusjohtajan katsaus

TOIMINTAMME KÄÄNTYI KANNATTAVAKSI – SUUNTA ON OIKEA

Vuonna 2016 jatkoimme määrätietoisesti strategiamme viemistä käytäntöön ja keskityimme Stockmannin kannattavuuden parantamiseen. Toteutimme monia uudistuksia ja muutoksia. Alkuvuodesta luovuimme koko Venäjän tavaratalotoiminnasta ja huhtikuussa teimme sopimuksen Hobby Hallin myymisestä. Kauppa toteutui 31.12.2016. Stockmannin kustannuksia on pienennetty merkittävästi, ja keskitymme nyt täysipainoisesti kehittämään Stockmann- ja Lindex-brändejämme ja kiinteistöjemme liiketoimintaa.

Vuoden aikana vahvistimme tavaratalojemme tuote- ja palvelutarjontaa yli 50 uuden brändin ja lukuisten kumppaneiden myötä. Ostosympäristöjä on uudistettu lattiasta kattoon erityisesti Helsingissä, Turun Herkussa ja Baltian tavarataloissa. Vähensimme hintavetoisia kampanjoita ja jatkoimme vuonna 2015 käynnistettyä tehostamisohjelmaa, jonka tavoitteena on merkittävien kustannussäästöjen lisäksi toiminnan yksinkertaistaminen ja päätöksenteon nopeuttaminen. Panostuksia on myös tehty verkkokauppoihin ja digitaalisiin ratkaisuihin.

Lue lisää

”TULOSKEHITYKSEMME VAHVISTAA USKOAMME SIIHEN, ETTÄ SUUNTAMME ON OIKEA.”

LAURI VEIJALAINEN, toimitusjohtaja

KOHOKOHTIA 2016

UUSI UPEA TAPIOLAN TAVARATALO

Täysin uusi Tapiolan tavaratalo avataan maaliskuussa 2017 kauppakeskus AINOAN toisen vaiheen valmistumisen yhteydessä.

Uniikki tavaratalokonsepti tarjoaa asiakkaille saumattoman monikanavaisen ostokokemuksen ja tekee Stockmannilla asioinnista entistä vaivattomampaa. Uuden tavaratalon valikoima keskittyy strategian mukaisesti muotiin, kauneuteen, kotiin ja Herkkuun.

UUSIA BRÄNDEJÄ JA VUOKRALAISIA

Stockmann-tavaratalojen keskeisenä menestystekijänä on monipuolinen ja laadukas, jatkuvasti uudistuva tarjonta.

Vuoden aikana tavaratalojen valikoimat täydentyivät yli 50 uudella vetovoimaisella brändillä, ja tarjonta laajeni myös mm. kellojen ja korujen, ulkoilutekstiilien ja retkeilyvarusteiden, lelujen, huonekalujen sekä kahvila- ja ravintolapalveluiden osalta.

EVEN BETTER DENIM -MALLISTO

Lindexin uusi, entistä vastuullisempi Better Denim -mallisto lanseerattiin keväällä 2016. 100 % Lindexin denim-valikoimasta on Better Denim -tuotteita, jotka valmistetaan luomupuuvillasta ja joiden tuotannossa käytetään vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja.

Syksyllä 2016 lanseerattiin myös Even Better Denim -mallisto, jossa on käytetty kuluttajien kierrättämistä vaatteista tuotettua kierrätyspuuvillaa.

HERKKU OMAKSI KETJUKSI

Ruoka on yksi Stockmann Retailin neljästä painopistealueesta muodin, kauneuden ja kodin tuotteiden lisäksi. Kesällä 2016 Stockmann Herkku eriytettiin omaksi toiminnoksi, joka vastaa ketjun elintarvikehankinnoista, myymälätoiminnoista, markkinoinnista, palveluista, toimitusketjun kehittämisestä ja omasta Herkkukeittiöstä.

Herkku tarjoaa asiakkailleen laajan ja ainutlaatuisen valikoiman, laatua, tuoreutta, vaivattomuutta ja inspiraatiota.